Milan/Martens tegen operatie enkel Van Basten

MILAAN, 6 DEC. Zowel de clubleiding van AC Milan als zijn chirurg Martens acht een nieuwe enkeloperatie voor Marco van Basten niet noodzakelijk.“Rust blijft voorlopig de beste oplossing”, stelde de Belgische arts gisteren nadat hij de enkel opnieuw had onderzocht.

“Een nieuwe operatie vormt evenmin een garantie voor een volledig herstel. Pas als hij helemaal fit is, mag hij zijn rentree op topniveau maken en dat kan nog wel even duren. Het is nog heel goed mogelijk, dat Marco bij het WK kan spelen.” De voetballer is wel pijnvrij als hij gewoon loopt, maar voor een grote inspanning is het herstel nog niet voldoende gevorderd.

Volgens een mededeling van manager Adriano Galliani kwam het bestuur van AC Milan tot de afwijzende conclusie na bestudering van het medisch rapport van orthopeed dr. Antonio Villadot, die de Nederlandse spits vorige week in Barcelona onderzocht. Een nieuwe operatie zou voor Van Basten zes maanden revalidatie betekenen. Volgens dr. Martens zal Van Basten nog een aantal andere specialisten in de wereld raadplegen. Hij pleit ervoor dat die met elkaar om de tafel gaan zitten om hun bevindingen uit te wisselen.