HCA stapt naar officiële markt

De certificaten Holland Colours (HCA), de in Apeldoorn gevestigde producent van pigmenten en kleurstoffen zal naar verwachting op 17 december verdwijnen van de parallelmarkt en op die dag tot de officiële notering op de Amsterdamse effectenbeurs worden toegelaten.

Het fonds, dat sinds enkele jaren wordt verhandeld op de parallelmarkt van de Amsterdamse effectenbeurs, kondigde enkele jaren geleden al aan een overstap naar de officiële markt te ambiëren. De advertentie waarin dit door het begeleidende duo ABN Amro en Oudhof Effecten wordt bekendgemaakt geeft aan dat 809.348 royeerbare certificaten van 5 gulden nominaal door verhandeling op de officiële markt zullen worden geïntroduceerd.

Het bestuur van HCA was al langer van plan de overstap te maken, maar heeft daarmee nog even gewacht toen bekend werd dat in 1994 de parallelmarkt zal worden samengevoegd met de officiële markt. In oktober meldde HCA al “niet lang meer te willen wachten en eventueel dan maar op eigen houtje de overstap te zullen maken”.