Feyenoord leed tegen FC Utrecht (1-1) zijn vierde ...

Feyenoord leed tegen FC Utrecht (1-1) zijn vierde puntverlies in deze competitie.

De eerste nederlaag van de slecht spelende landskampioen hing zelfs lang in de lucht. Het bezoekende Utrecht kreeg in de eerste helft drie, vier goede kansen. Vooral door het uitstekende keepen van De Goey bleef het 0-0. Na rust kwam Feyenoord toch op voorsprong. Esajas passte in de 53ste minuut op Taument die beheerst scoorde. De thuisclub kreeg na dat doelpunt meer ruimte en ging beter voetballen. Er werd echter verzuimd een tweede treffer te scoren. De van een langdurige knieblessure herstelde Kiprich, ingevallen voor Van Loen, kwam alleen voor Van Ede, maar strandde op de doelman. Daardoor was het doelpunt van aanvoerder De Kock, met het hoofd na een doorgekopte bal van Van der Ark in blessuretijd, genoeg voor een verdiend punt voor Utrecht.

De 1-1 betekent onder meer dat Feyenoord al zes seizoenen niet van FC Utrecht heeft kunnen winnen in De Kuip. De voorgaande vijf keer werd het viermaal 0-0 en één keer 3-3. De laatste thuiszege dateert van 20 april '86, 2-0 door doelpunten van Ling en Roosa.