Foto: 'Klaar terwijl u wacht'-portretten van ...

Foto: 'Klaar terwijl u wacht'-portretten van bezoekers worden vandaag en morgen op bestelling geschilderd en gefotografeerd door ongeveer dertig hedendaagse Nederlandse kunstenaars in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

De prijs van een portret, dat de bezoeker nog nat mee kan nemen, varieert van vijftig tot tweehonderdvijftig gulden. Het is voor de derde keer dat het Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst (AIS) rond Sinterklaas deze A Propos Portret-beurs organiseert. Een fototentoonstelling en 'geschilderd debat' over de toekomst van de schilderkunst maken ook deel uit van de manifestatie, die vandaag van 12-20u, en morgen van 12-18u duurt. Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Jurriaan van Hall, Gerald van der Kaap, Paul Groot, Siert Dallinga, Frans Walon, Peter Klashorst en Phil Bloom. Omdat de Beurs van Berlage zich meer op architectuur- en vormgevingexposities wil toeleggen, is het waarschijnlijk de laatste keer dat A Propos Portret georganiseerd wordt, aldus Gert Meijerink van het AIS. (foto NRC Handelsblad/Maurice Boyer)