Diana staakt deel van haar activiteiten

LONDEN, 4 DEC. De Britse kroonprinses Diana heeft aangekondigd dat zij haar publieke activiteiten gaat beperken om meer tijd aan haar kinderen te kunnen besteden.

Ze maakte duidelijk dat haar beslissing was ingegeven door de enorme publiciteit om haar persoon, die nog is toegenomen sinds ze gescheiden leeft van kroonprins Charles. Tijdens een diner voor een charitatieve organisatie verklaarde ze: “Ik was me er niet van bewust hoe overweldigend die aandacht zou worden, noch van de mate waarin het mijn publieke verplichtingen en privé leven zou beïnvloeden, op een manier die nauwelijks te dragen is.” De 32-jarige prinses is beschermvrouw van 118 liefdadige instellingen. Ze zei haar beslissingen genomen te hebben in overleg met koningin Elizabeth en prins Philip. Sommige waarnemers zien in deze stap een aanwijzing dat Diana op den duur haar eigen weg wil gaan. Anderen zeiden over een aantal maanden een comeback van de prinses te verwachten. (AP)