Verdachte moord Vane aangehouden

AMSTERDAM, 3 DEC. Het rechercheteam uit de regio Haarlem heeft een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op de 29-jarige Michael Vane.

Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De verkoolde resten van Vane werden begin november gevonden in een uitgebrande auto in het recreatiegebied Spaarnewoude. Het slachtoffer werd door de politie verdacht van drugshandel en banden met de georganiseerde misdaad. Hij woonde afwisselend in Spanje en Nederland en was een belangrijke klant van het failliete effectenkantoor Nusse Brink. Volgens de advocaat van de verdachte, mr. B. Moszkowicz, ontkent zijn cliënt iedere betrokkenheid bij de moord op Vane. De man heeft geen strafblad. Vandaag wordt hij door de rechter-commissaris gehoord.