PAKJES VOOR EEN HEERLIJK AVONDJE

Een ingepakt gerecht, om in de stemming te komen. Diepgevroren bananenbladeren zijn te koop in toko's. Op de markt zijn soms verse pisangbladeren te krijgen. Een alternatief: acht geblancheerde bladeren van spitskool of groene kool of aluminiumfolie. De pakjes kunnen, tot aan het stomen, uren van tevoren gemaakt worden.

Voor 4 personen:

2-3 grote bananenbladeren (diepvries)

500 gram kipfilet

1 prei

3 eetlepels olie

zout, peper

snuf djinten en ketoembar

4 eetlepels seroendeng of 75 gram cashewnoten

houten cocktailprikkers

Laat de bananenbladeren ontdooien. Snijd de kip in stukjes en de schoongemaakte prei in smalle ringen. Verhit de olie en roerbak de stukjes kip op hoog vuur in twee minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en strooi er zout, peper, djinten en ketoembar over. U kunt kiezen tussen acht kleine of vier grote pakjes. Knip van de bladeren acht of vier stukken. Leg in het midden van elk stuk 1/4 of 1/8 deel van de kip, schep hierop wat prei en seroendeng of cashewnoten. Vouw het blad dicht en zet de bovenkant met een of twee houten prikkers vast. Leg voor het serveren pakjes in een stoommandje en stoom ze boven kokend water in ongeveer 12 minuten gaar. Eet er nasi of bami bij, en verder komkommersalade en gebakken banaan.

    • Annelène van Eijndhoven