Nederland is nog cd-land bij uitstek

Nederland is voorlopig nog bij uitstek een land van de compact disc (cd). Nergens anders ter wereld is het succes van de cd zo snel en zo groot geweest. Van alle huishoudens heeft 64 procent nu een of meer cd-spelers. Andere geluidsdragers leiden hier een marginaal bestaan, zowel de oude langspeelplaat (lp) als de minicassette (mc). De laatste lp's worden voor steeds lagere prijzen uitverkocht, de gemiddelde prijs daalde van 23 gulden vorig jaar naar vijftieneneenhalve gulden dit jaar. Vorig jaar was de totale omzet 11 miljoen. Ook worden weinig voorbespeelde mc's verkocht. In 1985 bedroeg de omzet nog 90 miljoen, vorig jaar was dat ingezakt tot nog slechts 32 miljoen. Aan 33 miljoen cd's (96 procent van de audiomarkt) werd meer dan een miljard gulden besteed.