Miss Libanon laat zich niet ringeloren

BEIROET, 3 DEC. Miss Libanon, door de Libanese justitie op de huid gezeten omdat zij zich tijdens de Miss World verkiezing in Johanensburg heeft laten fotograferen samen met Miss Israel, weigert naar Libanon terug te keren “met de handboeien om”.

De Libanese procureur-generaal heeft dinsdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Miss Libanon, Ghada Turc, en tegen Antoine Maksoud, de vertegenwoordiger van Libanon in het internationale Miss-Worldcomité. In een vraaggesprek met de in Londen uitkomende Arabische krant Al-Hayat zegt Miss Libanon dat zij niet opzettelijk met Miss Israel heeft geposeerd. Voorts wijst zij erop dat “de regering met Israel onderhandelt en dat de Libanese vertegenwoordiger in Washington de Israelische premier Yitzhak Rabin de hand heeft gedrukt”. (AFP)