Koffiemelk van Becel van markt gehaald

ROTTERDAM, 3 DEC. Het voedings- en verzorgingmiddelenconcern Unilever haalt uit voorzorg alle kartonnen pakken Becel-koffiemelk uit de handel. De kartonnen verpakking sluit soms niet goed waardoor de inhoud kan bederven, zo heeft Unilever vanmorgen bekend gemaakt. Het gaat alleen om produkten voor de Nederlandse markt.

De Becel-koffiemelk is onlangs geïntroduceerd in kartonnen verpakking. Volgens Unilever-dochter Van den Bergh Foods is gebleken dat de verpakking in enkele gevallen niet aan de kwaliteitsstandaard voldoet, waardoor de koffiemelk bederft en het kartonnen pak bol gaat staan. Volgens Unilever bestaat er bij gebruik van de bedorven koffiemelk geen gevaar voor de gezondheid.

Met de huidige winkelvoorraad koffiemelk van het merk Linera, dat ook in kartonnen verpakking wordt geleverd, is niets aan de hand, maar de produktiefout zou zich wel bij volgende leveringen van Linera kunnen voordoen. Die produktie komt vooralsnog niet op de markt.

De oorzaak van de fout ligt volgens het concern niet bij de dochteronderneming, maar bij de firma die de verpakkingen aanlevert.

Consumenten die Becel-koffiemelk in kartonnen verpakking al hebben aangeschaft, kunnen hun geld terugkrijgen.