International Documentary Filmfestival Amsterdam 1993

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam wordt van woensdag 9 tot en met donderdag 16 december gehouden in De Balie, Alfa, het Nederlands Filmmuseum en Paradiso. Het volledige programma is te vinden in de Weekagenda van 2 december.

In de programmering van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), dat woensdag begint, komt de rol van de televisie als belangrijkste financier en vertoner van documentaires sterk naar voren. Joyce Roodnat meent dat documentaires vaak beter tot hun recht komen op tv: “Het televisiescherm vraagt om actief medeleven.” Hans Beerekamp pleit voor een engere definitie van de term documentaire. Is er verschil tussen afgehakte ledematen in een horrorfilm, het journaal of een documentaire? Op pagina twee aandacht voor de documentaire over de Britse ex-gevangene Alan Reeves, op pagina drie een portret van international singing star Leo Fuld (81). Nu er een documentaire over hem is gemaakt, werkt hij aan een come-back.