Greenpeace verliest geding blokkade

ROTTERDAM, 3 DEC. Greenpeace moet vandaag nog de bezetting van de losplaats van het AKZO-zoutschip Saline opheffen.

Doorgaan met de actie in het Rotterdamse Botlekgebied komt de milieubeweging op een boete van vijftigduizend gulden te staan voor de eerste overtreding en honderdduizend gulden voor iedere volgende dag. Dat heeft de president van de Rotterdamse rechtbank, mr. L.F.D. ter Kuile vanochtend bepaald, conform de eis in kort geding van het chemieconcern. De blokkade was voor het kort geding al opgeheven. Met de uitspraak is een eind gekomen aan de actie die afgelopen woensdagmiddag begon. Het actieschip Beluga meerde aan op de losplaats van het schip Saline zodat de bevoorrading van zout voor het bedrijf stokte. Na een gesprek op woensdagavond, waarbij de partijen niet tot elkaar konden komen, besloot AKZO een kort geding aan te spannen.