Alliantie Unisource en Telefónica

De Spaanse telecommunicatiemaatschappij Telefónica gaat samenwerken met het internationale telecommunicatieverband Unisource. Het in Hoofddorp gevestigde Unisource is in handen van de Nederlandse PTT Telecom, Swiss Telecom PTT en het Zweedse Telia. Het is niet de bedoeling dat Telefónica een belang neemt in Unisource.

Door middel van het samenwerkingsverband willen de nationale PTT's het internationale bedrijfsleven betere telefoonverbindingen aanbieden. Door coöperatie met het Spaanse Telefónica krijgt Unisource een betere toegang tot Zuideuropese landen en Zuid-Amerika.

Telefónica bezit belangen in telecommunicatiebedrijven in Chili, Argentinië, Venezuela en Puerto Rico. De aandelen van het Spaanse telecommunicatiebedrijf - van het kapitaal is 33,6 procent in handen van de Spaanse staat - worden verhandeld op de effectenbeurzen van Madrid, Londen en New York.

Bekend is dat Unisource al enige tijd op zoek is naar een partner in de Verenigde Staten teneinde daar een goede toegang tot de grootste telecommunicatiemarkt van de wereld te verkrijgen.