'Top Volvo tegen fusie met Renault'

STOCKHOLM, 2 DEC. Het Zweedse autoconcern Volvo ziet waarschijnlijk af van de voorgenomen fusie met Renault. Aldus de Zweedse radio vanmorgen.

De raad van commissarissen van Volvo zou vandaag in spoedzitting bijeenkomen en zich naar verwachting uitspreken tegen de fusie. Volgens de krant Göteborgs Posten zal de bestuursvoorzitter van Volvo, Sören Gyll, tijdens deze vergadering een brief overleggen waarin de Volvo-top zich uitspreekt tegen samengaan met Renault. Een woordvoerder van Volvo wilde niet ingaan op de radioberichten, maar zei dat het concern met een verklaring zal komen “zodra dat nodig is”. De actie van de directie zou een zware slag beteken voor Volvo-president Pehr Gyllenhammer, een groot voorstander van de fusie. Eerder hadden verscheidene belangrijke aandeelhouders van Volvo al te kennen gegeven niets te zien in een fusie met Renault. Op 7 december zullen de aandeelhouders stemmen over de fusie. (AFP)