Sampdoria klopt Roma om de beker ondanks gemiste penalty Gullit

GENUA/DRESDEN, 2 DEC. Sampdoria heeft de thuiswedstrijd in de achtste finales van het Italiaanse bekertoernooi tegen AS Roma met 2-1 gewonnen. Ruud Gullit miste in de 30ste minuut voor de thuisclub een strafschop. Hij schoot tegen de paal.

Op dat moment leidde AS Roma met 1-0 door de treffer van Benedetti. Op slag van rust maakte Lombardo gelijk en zestien minuten voor het einde was oud-Roma-speler Salsano verantwoordelijk voor de winst. Bij AS Roma zat de Duitse international Hässler op de bank. Hij kwam in de 68ste minuut in het veld voor de Argentijnse international Balbo. Parma, met AC Milan en Sampdoria koploper in de competitie, kwam op eigen veld tegen tweede divisieclub Brescia niet verder dan 1-1. De Roemeense international Sabau, ex-Feyenoord, gaf Brescia in de zesde minuut de leiding vanaf de penaltystip, 0-1. Crippa maakte in de 58ste minuut gelijk. Foggia en Bryan Roy verloren bij tweede divisieclub Cesena, 1-0.