Kohl: Uitspraken Pangalos zijn dwaas

BONN, 2 DEC. De karakterisering van Duitsland als “een reusachtig monster met het verstand van een kind” die de Griekse minister van Europese zaken, Pangalos, vorige week gaf is volgens kanselier Kohl “onhoffelijk” en “dwaas”.

“Maar”, zei hij gisteren na tweedaagse consultatiegesprekken met de Franse president Mitterrand in Bonn, “ieder moet zelf maar weten hoe hij zich gedraagt”. Kohl ging niet in op Pangalos' kritiek op het Duitse ijveren voor spoedige erkenning van het vroeger tot Joegoslavië behorende Macedonië, waarvan Athene gevolgen vreest voor de gelijknamige Griekse provincie. Evenmin reageerde hij op recente verzoeken uit de Beierse CSU om in de Europese Unie een initiatief te nemen om het Griekse voorzitterschap per 1 januai 1994 niet te laten doorgaan.