In de Duitse beker bereikte Tennis Borussia ...

In de Duitse beker bereikte Tennis Borussia Berlin, hekkesluiter in de tweede Bundesliga, de laatste vier door de overwinning op en in Freiburg, 0-1. Freiburg, zaterdag in de competitie nog winnaar (2-0) tegen Bayern München, onderschatte de Berlijners, die in de 16ste minuut de leiding namen door Keim. Die voorsprong werd met man en macht verdedigd.

In Dresden werd bekerhouder Leverkusen uitgeschakeld. Na 120 minuten stond het 1-1, waarna de Dynamo-spelers de strafschoppen beter namen (5-4). Leverkusen speelde vanaf de 31ste minuut met tien man. Aanvoerder Schuster kreeg rood na slaan. Na zeven minuten in de eerste verlenging gaf de Braziliaan Sergio Leverkusen de leiding, 0-1. Drie minuten later was het gelijk door Schmäler, 1-1.

Voor Leverkusen miste Hapal de derde strafschop. Hij probeerde Dynamo-doelman Tsjertsjessov te verrassen met een lobje. De Rus bleef evenwel staan en ving de bal keurig op. Het betekende de uitschakeling van Leverkusen in het bekertoernooi. (SID/Reuter)