Hirsch Ballin wil interview met krant Vaticaan

DEN HAAG, 2 DEC. Minister Hirsch Ballin van justitie wil zich door de Osservatore Romano, de officiële krant van het Vaticaan, laten interviewen over het Nederlandse standpunt met betrekking tot euthanasie.

De minister, lid van de Rooms-Katholieke Kerk, wil zo de misverstanden en misvattingen die in het Vaticaan zouden leven, wegnemen. In een brief aan de hoofdredacteur van de Vaticaanse krant schrijft de directeur voorlichting van het ministerie van justitie namens de minister dat wat betreft de berichtgeving over het Nederlandse standpunt inzake euthenasie “rectificatie door de feiten gerechtvaardigd lijkt”. De Osservatore noemde de euthanasieregeling gisteren “een monsterlijke misstap”. Euthanasie is “het perverse effect van een visie op het leven waarin waarden ontbreken”, aldus de krant.