Groei in VS valt enigszins tegen

WASHINGTON, 2 DEC. De raming van de groei van het bruto binnenlands produkt in de Verenigde Staten in het derde kwartaal licht herzien van 2,8 tot 2,7 procent op jaarbasis. Economen hadden juist een bescheiden opwaartse correctie verwacht tot 2,9 procent. De verlaging van de raming is vooral toe te schrijven aan een tegenvaller bij de buitenlandse handel van de Verenigde Staten. De import viel aanzienlijk groter uit dan eerder was berekend, terwijl de export lager uitkwam. Het handelstekort groeide in het derde kwartaal tot 36,3 miljard dollar, het hoogste cijfer sinds 1987. Het cijfer voor het derde kwartaal bleef wel aanzienlijk hoger dan in de eerste helft van het jaar. In het tweede kwartaal groeide de economie met 1,9 procent op jaarbasis en in de eerste drie maanden met 0,8 procent. (Reuter)