Foto: PARIJS - Het treinongeluk dat zich ...

Foto: PARIJS - Het treinongeluk dat zich gisterochtend voordeed bij St. Leu d'Esserent, 80 kilometer ten noorden van Parijs, is mogelijk veroorzaakt door een stuk ijzer van circa twintig kilo dat op de rails zou zijn achtergelaten.

Het stuk ijzer is er mogelijk de oorzaak van dat een forenzentrein uit het goede spoor raakte, waardoor die met een snelheid van honderd kilometer op een vrijwel lege lokale trein botste. Een van de vier ernstig gewonden is gisteren in een ziekenhuis overleden, waarmee het aantal dodelijke slachtoffers van het ongeval op vier kwam; 27 mensen raakten gewond. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er sabotage in het spel is of dat er sprake is geweest van onachtzaamheid. De directeur van de Franse spoorwegen, Jacques Fournier, verklaarde gisteravond dat een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld, waarvan de uitkomst moet worden afgewacht. (Foto Reuter)