Directeur MVV onder doktersbehandeling

MAASTRICHT, 2 DEC. De algemeen directeur van MVV, R.W., die gisteren na zeventien dagen op vrije voeten werd gesteld heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen omdat hij door de gebeurtenissen van streek is. Maandag 15 november was hij aangehouden op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte bij de Maastrichtse voetbalclub. Volgens zijn raadsman, mr. Moszkowicz gaat hij vooral gebrukt onder de wetenschap dat hij als hoofdverdachte wordt beschouwd. Onduidelijk is of justitie hem ook verdenkt van zelfverrijking.

Het onderzoek naar fraude, valsheid in geschrifte en omkoping duurt nog steeds voort. De zaak kwam eind september aan het rollen nadat justitie ex- administrateur W.K. had opgepakt. De man werd verdacht van verduistering. Hij heeft inmiddels toegegeven ruim een kwart miljoen gulden uit de kas van MVV te hebben ontvreemd. De club beweert dat meer dan zeven ton is verdwenen.

K. werd indertijd bij de politie aangegeven door de voorzitter en de directeur van de club. Verklaringen van de administrateur waren voor justitie en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst aanleiding op maandag 15 november huiszoeking te doen in De Geusselt en in de woning van W.. Ook werden spelers en personeel als getuigen gehoord. Vorige week werd FC Utrecht bij de zaak betrokken. Na beweringen van K. dat de Utrechtse ploeg zich in 1991 had laten omkopen door MVV voor 19.500 gulden. Om de laatste competitiewedstrijd op 16 juni in een gelijkspel te laten eindigen. Het werd toen 1-1.