Barbie in wassenbeeldenmuseum Grevin in Parijs

PARIJS, 2 DEC. Een barbiepop van was heeft woensdag een plekje gekregen in een Frans wassenbeeldenmuseum. In de afgelopen 35 jaar zijn er over de hele wereld 700 miljoen Barbiepoppen verkocht.

In het Grevin-museum, dat sinds 1882 bestaat en in Parijs gevestigd is, kreeg de Barbie een plaatsje in een ruimte met modellen van beroemde personen als Bill Clinton en Madonna. In een persbericht noemt het museum de Barbiepop “een echt maatschappelijk verschijnsel”.

“Als de pop haar wereldsucces in de afgelopen 35 jaar viert, ligt het voor de hand dat het beroemde museum haar vereeuwigt in was”, zo gaat de persverklaring verder.

Barbie is op 9 maart 1959 op de markt gebracht. Sindsdien zijn er 700 miljoen poppen verkocht. In 1992 gingen er, over de hele wereld gerekend, per seconde twee over de toonbank. Men verwacht dat er dit jaar 80 miljoen verkocht worden.