GroenLinks steunt defensiebegroting

DEN HAAG, 1 DEC. De fractie van GroenLinks heeft gisteren in de Tweede Kamer toch voor de defensie-begroting gestemd.

Op het congres van deze partij werd afgelopen weekeinde een motie aangenomen die de steun van de fractie aan de vorige begroting van minister Ter Beek veroordeelde. De fractie werd opgeroepen dit jaar tegen te stemmen. Vorig jaar stemde GroenLinks voor het eerst voor Ter Beeks begroting omdat men sympathiek stond tegenover de herstructurering van de Nederlandse krijgsmacht en het optreden van Nederlandse VN-troepen in onder meer voormalig Joegoslavië en Cambodja. Hoewel defensie-woordvoerster Sipkes zaterdag er nog rekening mee hield dat enkele fractieleden tegen de begroting zouden stemmen als gebaar naar het congres, bleek dat gisteren toch niet het geval.