Werkloosheid in Japan op 2,7 pct

TOKIO, 30 NOV. Het werkloosheidspercentage in Japan is in oktober met 0,1 procent gestegen tot 2,7 procent. Dat is het hoogste niveau in bijna zes jaar. Dit heeft de regering vandaag bekendgemaakt. Het kabinet van premier Hosokawa kwam in spoedzitting bijeen om te praten over de stijgende werkloosheid. Het naoorlogse werkloosheidrecord in Japan ligt op 3,1 procent, het niveau dat in mei 1987 werd genoteerd.

De lonen en sociale lasten in het peperdure Duitsland zijn een blok aan het been van Piëch. Door het grote aantal werknemers komt VW uit op een aantal van twintig geproduceerde auto's per produktiemedewerker. Zelfs bij de tot voor kort sukkelende dochter Seat ligt dat aantal hoger. De ultramoderne autofabriek van Opel in Eisenach is met 70 auto's per produktiemedewerker in Europa het meest efficiënt.