Sabena gaat samenwerking met Delta Airlines uitbreiden

ROTTERDAM, 30 NOV. De Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena breidt de samenwerking met het Amerikaanse Delta Airlines verder uit. De nationale luchtvaartmaatschappij van België exploiteert vanaf 16 januari 1994 samen met Delta de dienst Brussel-New York. Dit maakten de luchtvaartmaatschappijen gisteren bekend.

Beide ondernemingen vliegen al sinds juni gezamenlijk op de route Brussel-Atlanta. Sabena zal op de routes waarop wordt samengewerkt het toestel leveren, Delta zorgt voor de bemanning. Sabena, dat in grote financiële moeilijkheden verkeert, denkt met de samenwerking jaarlijks ruim 16 miljoen dollar te kunnen besparen.

Volgens Sabena heeft het afketsen van de fusiegesprekken van het Alcazar-kwartet (KLM, SAS, Swissair en Austrian Airlines) geen rol gespeeld bij de onderhandelingen tussen de Belgen en de Amerikanen. De Belgische maatschappij ontkent dat Sabena en Swissair door hun gemeenschappelijke banden met Delta een mogelijke samenwerking tussen deze maatschappijen op dit moment aan de orde is.