Rooks herenigd met Theunisse bij ploeg Priem

DIRKSHORN, 30 NOV. Wielrenner Steven Rooks komt komend jaar voor de ploeg van Cees Priem uit.

TVM is de vierde Nederlandse ploeg waarvoor Rooks, die in 1982 debuteerde bij de formatie van Peter Post, uitkomt. Bij zijn nieuwe ploeg zal hij worden herenigd met zijn vriend Gert-Jan Theunisse. De 33-jarige Rooks staat voor een salaris van anderhalve ton op de begroting. Vier jaar geleden verdiende hij bij Panasonic nog bijna één miljoen.

“Als je geen goede resultaten kunt overleggen, kun je ook geen eisen stellen”, zei Rooks gisteren. Afgelopen seizoen kwam hij nauwelijks tot aansprekende resultaten. Hij werd tweede in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en vijfde bij het WK. In de Tour de France hield hij het maar drie dagen uit. Via zijn zaakwaarnemer Van de Oort heeft Rooks zichzelf aangeboden. Hij zegt dat hij bij andere ploegen meer had kunnen verdienen, maar in verband met de sfeer en organisatie voor TVM te hebben gekozen.