'Hongerprobleem kan snel worden gehalveerd'

WASHINGTON, 30 NOV. Bijna een derde van de wereldbevolking is arm en lijdt honger, maar dat probleem kan binnen één generatie met de helft worden verminderd. Dit stelt de Wereldbank in een verklaring die zij gisteren uitgaf aan de vooravond van een tweedaagse conferentie over honger.

De economische vooruitgang in Azië, stijgende voedselproduktie en succesvolle leningprogramma's kunnen honger en armoede terugdringen “Als de ontwikkelingslanden de armoede in hetzelfde tempo zouden terugdringen als Oost-Azië heeft gedaan in de jaren '80, dan zijn er in het jaar 2000 300 miljoen hongerige mensen minder”, aldus de bank. “Er is genoeg voedsel voor iedereen in de wereld. Met goede distributie kan het aantal mensen dat honger lijdt tot 15 procent worden teruggebracht”, aldus de bank in de verklaring. Zonder maatregelen zal het aantal hongerigen echter groeien.