HERFSTHAMBURGERS

Voor 2 personen:

1 ui

1 Granny Smith appel

2 hamburgers

30 gram boter

2 hamburgerbroodjes of Italiaanse bollen

2 blaadjes sla

2 plakjes ontbijtspek

3 eetlepels slagroom of crème frache

2 theelepels mosterd

zout, peper

Pel de ui. Schil de appel en boor het klokhuis eruit. Snijd de ui in ringen en de appel overdwars in vier schijven.

Verhit de boter in een koekepan en bak daarin de hamburgers, in 3-4 minuten per kant, bruin en gaar. Bak de laatste drie minuten de uiringen en de appelschijven mee. Verwarm de broodjes. Strooi zout en peper over de gebakken hamburgers. Leg op de bodem van elk broodje een blaadje sla, een schijf appel, een hamburger, een tweede appelschijf en de helft van de uiringen. Bak de plakjes spek krokant en neem ze uit de pan. Schenk de room in de pan, roer de mosterd erdoor en laat de saus op hoog vuur snel dik worden. Op smaak brengen met zout en peper. Verdeel de saus over de hamburgers. Leg daarop een plakje spek op het bovendeel van het broodje. Lekker met een salade met gebakken paddestoelen en/of spekjes.

    • Annelène van Eijndhoven