A. van den Berg, oud-wethouder van financiën, ...

A. van den Berg, oud-wethouder van financiën, cultuur en mediabeleid in Den Haag, is benoemd tot burgemeester van Bergen op Zoom.

Van den Berg (51), lid van de VVD, trad op 11 maart van dit jaar af als wethouder nadat was gebleken dat het Haags Gemeentemuseum het budget met bijna 5 miljoen gulden had overschreden. De toenmalige museumdirecteur R. Fuchs was niet ingegaan op Van de Bergs herhaaldelijke verzoeken de begrotingsproblemen met de gemeentelijke dienst Financiën te bespreken. Van den Berg nam na het bekend worden van de budgetoverschrijdingen de politieke verantwoordelijkheid op zich. Van den Berg zat sinds 1978 in de Haagse gemeenteraad. In 1981 werd ze voor het eerst wethouder. Van den Berg volgt drs. P. Zevenbergen op, die een functie aanvaardde bij het waterschap Delfland-Zuid.