Voorspelbaar gelijkspel bij Parma-AC Milan

ROTTERDAM, 29 NOV. In de Italiaanse Serie A leverde de topper tussen Parma en AC Milan gisteren een voorspelbaar gelijkspel op. Beide ploegen hielden zich uitstekend aan de tactiek, die was afgestemd op een versterkte verdediging. De Colombiaan Asprilla kreeg in de tweede helft de beste kans voor het thuis spelende Parma. Hij stuitte op doelman Rossi.

Sampdoria versloeg Cremonese met 3-1 en heeft nu evenveel punten als Parma en Milan. Ruud Gullit scoorde tweemaal, eenmaal uit een penalty. De theoretische topper tussen de roemrijke clubs Inter en Juventus eindigde in 2-2. Ruben Sosa verzorgde vlak voor tijd de gelijkmaker voor het thuis spelende Inter, nadat Dennis Bergkamp op subtiele wijze een strafschop had versierd. Sosa had ook al voor 1-0 gezorgd. Roberto Baggio en Andreas Möller brachten Juventus na rust aan de leiding. De Turijner Conte kreeg rood, Jonk werd na rust gewisseld. De Volendammer had eerder een grote kans verprutst.

Piacenza-Foggia (5-4) boeide van de eerste tot de laatste minuut, door de vele doelpunten en het spannende scoreverloop. Bryan Roy maakte voor Foggia een snel opgelopen achterstand na een kwartier goed. De juichstemming bij de bezoekers verdween weer even snel, toen Ferrante en Ferazzoli Piacenza naar 3-1 tilden. Kort voor rust bracht Stroppa het verschil uit een strafschop terug tot een treffer. Na rust bracht Roy beide ploegen weer op gelijke hoogte. Twee minuten na de gelijkmaker zorgde Turini voor 4-3. Binnen de minuut stond het echter weer gelijk, door Capellini. Het negende doelpunt van de wedstrijd, kort voor het einde door opnieuw Turini, leverde Piacenza twee punten op. Foggia is al tien wedstrijden zonder overwinning.

Lazio, de club van Aron Winter, was tegen Genoa, de club van Van 't Schip en Vink, eveneens trefzeker. De ploeg scoorde vier keer. Na de openingstreffer van Fuser was Signori, in de tweede helft, drie keer succesvol. De Hongaar Detari maakte weinig indruk bij zijn debuut voor Genoa.