Ook Zwitserland onderneemt actie tegen PKK

BERN, 29 NOV. De Zwitserse autoriteiten hebben de leider van een met de PKK (Koerdische Arbeiderspartij) geassocieerde organisatie uitgewezen en een inreisverbod uitgevaardigd tegen een tiental Turkse Koerden.

De Zwitserse regering beschuldigt de PKK van afpersingsactiviteit onder de 20.000 Koerdische en Turkse vluchtelingen en asielzoekers in het land.

De regering praat vandaag over methoden om de activiteit van de PKK te controleren. De Zwitserse minister van justitie en politie zal hierover morgen in Brussel met zijn Europese collega's spreken. De chef van de Zwitserse federale politie zei vrijdag te vrezen voor een toename van de PKK-activiteit in Zwitserland, en een toevloed van PKK-activisten, na het Duitse besluit om de PKK te verbieden. (AFP)