Feyenoord was in Eindhoven de betere ploeg. PSV ...

Feyenoord was in Eindhoven de betere ploeg. PSV had de betere reserves. Naast trainer De Mos zaten Popescu, Van Tiggelen, Van Ankeren en Meijer op de wisselbank. Feyenoord had het beste van het spel en de beste kansen. Na zeventien minuten scoorde Taument beheerst 0-1. Hij schudde eerst Van Mol van zich af en omspeelde toen doelman Van Breukelen. De wedstrijd werd hard. Scheidsrechter Uilenberg gaf de PSV'ers Kieft en De Jong en de Feyenoorders Scholten en De Wolf een gele kaart. Na een voorzet van PSV'er Numan in de 23ste minuut verkeek Feyenoord-doelman De Goey zich op een door het hardbevroren veld opstuitende bal. Lamptey profiteerde: 1-1.

Feyenoord raakte in de war door het tegendoelpunt. PSV kreeg weer kansen. Blinker daarentegen had een zeldzame kans toen hij op de rand van buitenspel mocht doorlopen. Hij schoot echter over doelman Van Breukelen en het doel heen. Bij Feyenoord moest Van Gobbel een kwartier na rust wegens een blessure plaats maken voor Maas. Van Ankeren verving bij PSV Linskens en Popescu Hoekstra. Nog geen vier minuten voor het einde profiteerde Blinker voor Feyenoord na een verdedigingsfout van De Jong en Kalusha. Met een mooie stiftbal scoord hij 1-2. PSV antwoordde met een fraai schot van Koeman dat De Goey stopte. Maar in de laatste minuut scoorde Taument na een counter 1-3.