Ex-manager MVV vrij

MAASTRICHT, 29 NOV. De voormalige manager commerciële zaken van de Maastrichtse voetbalvereniging MVV, is gisteren door justitie weer op vrije voeten gesteld. De man, H.E., was woensdag aangehouden om te worden gehoord in verband met de fraude waarvan de club wordt verdacht. Op dit moment zitten nog twee verdachten vast: de huidige directeur R.W. en de vroegere voorzitter B.L.

E., oud-speler van Fortuna, MVV en Ajax, heeft na zijn vrijlating gezegd dat hij de FIOD ervan heeft kunnen overtuigen dat een rekening van 19.500 niet is gebruikt is als camouflage voor de omkoping van FC Utrecht, maar inderdaad voor de aanleg van een stuk parkeerterrein. De rekening was afkomstig van het wegenbouwbedrijf BLM van oud-voorzitter B.L. Volgens de administrateur W.K., die eerder is opgepakt wegens verduistering, lag er geen parkeerplaats toen de rekening binnenkwam.

Inmiddels hebben zich enkele supporters gemeld die beweren dat zij de parkeerplaats uit liefde voor de club hebben aangelegd met gratis silex-split van cementfabrikant Enci. De juridisch adviseur van MVV, mr. J. Goumans, zegt dat verhaal niet te kennen: “Ik weet niet beter dan dat de parkeerplaats in drie fasen is aangelegd door BLM.”