Cruijff praat mee over staf Oranje voor WK

ROTTERDAM, 29 NOV. De voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal Jos Staatsen heeft Johan Cruijff de toezegging gedaan dat hij mee kan beslissen over de samenstelling van het begeleidingsteam dat volgend jaar met het Nederlands elftal naar de eindronden van het wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten gaat.

Staatsen sprak vrijdag en zaterdag in Spanje met de trainer van Barcelona, die de KNVB eerder mondeling toezegde als coach van Oranje mee te gaan naar het WK.

Het was het eerste gesprek dat Cruijff had met een functionaris van de voetbalbond sinds het Nederlands elftal zich definitief plaatste voor de eindronden. Cruijff heeft de laatste weken voor onduidelijkheid gezorgd over de concretisering van de afspraak met de voetbalbond door telkens nieuwe voorwaarden te noemen. Staatsen toonde begrip voor die houding. “Hij probeert dusdanige voorwaarden te scheppen waarmee de kans op succes zo groot mogelijk is.” Het duurt nog zeker drie weken voordat Cruijff een definitieve beslissing neemt.