Weer skiwinst voor Wachter op reuzenslalom

SANTA CATERINA, 26 NOV. Anita Wachter heeft gisteren haar tweede reuzenslalom van dit seizoen gewonnen.

Op de piste van Santa Caterina sloeg ze een ruim gat met de grieperige Vreni Schneider uit Zwitserland en haar landgenote Ulrike Maier. Met een score van honderd procent voert Wachter na twee wedstrijden het wereldbekerklassement aan.

De Française Carole Merle, wereldkampioene reuzenslalom en houdster van de wereldbeker in deze discipline, deed in de eerste manche op Italiaanse bodem een poging de onaantastbare positie van Wachter aan te vallen. Merle bleef de winnares van de eerste reuzenslalom in Sölden een-honderdste van een seconde voor. Die kleine marge raakte ze in de tweede run kwijt. Ze viel terug naar de vierde plaats. Wachter was natuurlijk opgetogen na haar tweede overwinning. “Een perfecte start van het seizoen”, verklaarde de opvolgster van haar vorig jaar plotseling gestopte landgenote Petra Kronberger. “Ik moest in de tweede manche risico's nemen, aanvallen. Kennelijk brengt startnummer één mij geluk”, verwees ze naar de voor haar gunstige indeling. (Reuter)