Vrijlating verwacht voormalige manager commerciële zaken; Oud-voorzitter MVV gearresteerd

MAASTRICHT, 27 NOV. In de MVV-affaire is gisteren een negende arrestatie verricht. De vroegere voorzitter Bert L., die in het Belgische plaatsje Chaudfontaine woont, werd bij terugkeer uit Berlijn in verzekerde bewaring gesteld.

L. wordt verdacht van het medeplegen van valsheid in geschrifte. Ook de algemeen directeur van MVV Ron W. bevindt zich nog in voorlopige hechtenis.

Het valt mee met de hongerstaking van Hans E., die vastzit op verdenking van valsheid in geschrifte in de MVV-zaak. “Hij eet weliswaar niet alles, maar toch wel wat”, is de indruk van persofficier Mr. J. Nabben. “We houden hem natuurlijk goed in de gaten.”

Gisteren werd de detentie van E. met twee dagen verlengd. Justitie gaat er van uit dat de vroegere manager commerciële zaken van MVV zondag vrij komt. De andere mogelijkheid is, dat hij in het weekeinde wordt voorgeleid en nog tien dagen in bewaring wordt gesteld.

E. wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Volgens ex-administrateur Wim K. zou hij een twintigduizend gulden, bestemd voor omkoping van FC Utrecht in de boeken hebben verantwoord als aanleg van een parkeerplaats.