VNU ziet af van Britse databank

Het uitgeversconcern VNU ziet af van de voorgenomen overneming van de Britse databank Extel Financial. De reden is volgens topman L. Brentjens dat de vraagprijs te hoog lag. Daarom is kortgeleden besloten de gesprekken met de huidige eigenaar, United Newspaper, stop te zetten. Dit heeft een woordvoerder van VNU vrijdag bevestigd.

In financiële kringen is een vraagprijs voor Extel genoemd van 200 miljoen gulden, maar Brentjes wil deze prijs niet bevestigen. VNU was zeer geïnteresseerd in één onderdeel van Extel, bedrijfsinformatie. De andere activiteiten pasten niet zo goed bij het Nederlandse concern.

De woordvoerder van VNU sprak nog eens categorisch aanhoudende geruchten tegen als zou de Duitse mediagroep Bertelsmann belangsteling voor het Nederlandse concern hebben. “Er zijn absoluut geen gesprekken aan de gang en ook nooit geweest en we willen de steeds maar weer opduikende geruchten met de grootst mogelijke klem naar de prullenmand verwijzen”, aldus de woordvoerder.