Slachtpartij in Burundi gaat door

NAIROBI, 27 NOV. Het dodental van tribale slachtpartijen die sinds vorige maand in Burundi aan de gang zijn, kan hoger uitkomen dan dat van de genocide van 1972, waarbij 150.000 mensen de dood vonden.

Dat heeft minister van buitenlandse zaken Paul Munyembari gisteren op een persconferentie in Nairobi gezegd.

Het bloedbad werd ontketend door een uiteindelijk mislukte staatsgreep door het voornamelijk uit Tutsi's samengestelde leger tegen de door Hutu's gedomineerde burgerregering. Daarbij werden president Ndadaye en verscheidene ministers gedood. Sindsdien zijn ongeveer 800.000 Burundiërs uit hun land gevlucht, in meerderheid naar het buurland Rwanda. Volgens het Hoge Commissariaat voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) sterven dagelijks meer dan 100 vluchtelingen in de overvolle kampen in Rwanda. (AP, Reuter)