Scott Page wil 150 arbeidsplaatsen schrappen

Scott Page, fabrikant van hygiënische papieren (luiers, zakdoekjes, toiletrollen), wil 150 van de 400 arbeidsplaatsen kwijt om beter op de overvoerde markt te kunnen concurreren. De vakbonden zetten daar grote vraagtekens bij.

Scott Page streeft naar verhoging van de arbeidsproduktiviteit. Zo zullen in de produktie en de verwerking van papier investeringen worden gedaan die moeten leiden tot vergroting van de doelmatigheid. Verder is het de bedoeling werkzaamheden uit te besteden en functies te combineren. Het bedrijf wil met de bonden praten over een sociaal plan voor mensen die hun werk door de maatregelen kwijtraken.

De financiële resultaten van Scott Page hebben de afgelopen jaren een positief beeld vertoond, maar van een bevredigend rendement op het geïnvesteerd vermogen is volgens het bedrijf nog geen sprake.

Scott Page is pas sinds 1991 zelfstandig en heeft sedertdien al drie reorganisaties meegemaakt.