Onder embargo

Bestuursvoorzitter M.C. van Veen van Hoogovens zorgde er afgelopen maandag tijdens een zeer vroege persconferentie angstvallig voor dat hij de belangrijkste details van de aandelenemissie van zijn concern keurig voor het begin van de beurshandel bekendmaakte.

Alle beleggers in Hoogovens hadden zo de mogelijkheid gelijktijdig kennis te nemen van het emissie-nieuws. Bankanalisten van ABN Amro hadden echter een voorsprong. Zij kregen de details al eerder “onder embargo”, zo geeft ABN Amro toe. De Hoogovens-analyse die afgelopen dinsdag bij belangstellenden in de bus viel vermeldt alle details al van de emissie. De mislukking van het Brusselse staaloverleg van vorige week donderdag staat niet in de Hoogovens-brochure. Daarvoor was het te laat. Of was de mislukking minder interessant voor beleggers? Emissieleider ABN Amro moet tenslotte de nieuwe aandelen aan de man brengen. (BG)