Kamerlid Lankhorst kandidaat voor deelraad Amsterdam

Drs. P. Lankhorst (46), voorzitter van de Tweede-Kamerfractie van GroenLinks, stelt zich kandiaat voor de stadsdeelraad Bos en Lommer in Amsterdam. Lankhorst ambieert het wethouderschap van de stadsdeelraad, maar hoopt raadslid te worden als GroenLinks in Bos en Lommer niet in het dagelijks bestuur komt.

Dat Lankhorst na dertien jaar uit de Kamer zou vertrekken was bekend, vandaag gaf hij op het congres van zijn partij in Amsterdam zijn bestemming prijs. “Na zoveel jaren in de oppositie verlang ik erg naar het dragen van bestuurlijke verantwoordelijkheid. Steeds tegen anderen zeggen hoe ze het moeten doen, daar komt een keer een eind aan.” Voordat Lankhorst voor de PPR in de Tweede Kamer kwam, was hij raadslid in Amsterdam. Als Kamerlid doet hij na de stadsdeel- en gemeenteraadsverkiezingen van maart een stapje terug, zo zei hij vanmiddag op het partijcongres.