SAS stoot routes af

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS, die tot afgelopen zondag fusiegesprekken voerde met de KLM, Swissair en Austrian Airlines, stoot een aantal lijndiensten af. Het gaat om lijnen binnen Scandinavië maar ook om internationale routes zoals Götenburg-Amsterdam, Stavanger-Amsterdam, Glasgow-Kopenhagen, Londen (Heathrow)-Bergen en Kopenhagen-Los Angeles. Het aantal vluchten tussen Kopenhagen en New York wordt verminderd.

British Midland Airways (BMA), waarin SAS een deelneming heeft van 34,9, neemt deze diensten over. Eerder werd gemeld dat SAS ook acht Boeing 737-500-vliegtuigen aan BMA overdoet uit de boedel van de Zweedse maatschappij Linjeflyg die vorig jaar werd overgenomen. Volgens deze overeenkomst vergroot SAS de deelneming in BMA van 34,9 naar 40 procent per juli van het komend jaar. In 1994 worden 17 vliegtuigen aan de kant gezet. SAS trekt zich gedeeltelijk van de Noordatlantische routes terug om zich beter te concentreren op de routes vanuit Kopenhagen naar Azië.