Militairen over een jaar weg uit Sinaï

DEN HAAG, 26 NOV. Nederland zal zijn deelname aan de internationale vredesmacht in de Sinaï-woestijn pas eind 1994 of begin 1995 beëindigen.

Dat is gisteren bekendgemaakt door de ministeries van buitenlandse zaken en defensie. Vorige week liet minister Ter Beek (defensie) de Tweede Kamer nog weten dat het Nederlandse aandeel aan de Multinational Force and Observers (MFO) in april volgend jaar zal worden teruggetrokken. De uitgestelde terugtrekking van de 66 militairen, voornamelijk marechaussees, gebeurt op verzoek van de MFO. Nederland heeft sinds 1982 deelgenomen aan de vredesmacht in de Sinaï-woestijn. De MFO is onder meer opgericht om toezicht te houden op de terugtrekking van de Israëlische troepen uit de Sinaï. De vredesmacht, die niet onder de VN valt, bestaat uit 2.900 man uit elf landen.