KAASSTENGELS

Een lekker pittig zoutje bij een glaasje.

Voor circa 25 stuks:

100 gram zachte boter

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel cayennepeper of naar smaak

1/2 theelepel knoflookpoeder

200 gram fijngeraspte oude kaas

100 gram bloem

Klop de boter met het zout, de cayennepeper en knoflookpoeder zalvig; voeg de geraspte kaas toe en klop alles goed door elkaar. Klop beetje voor beetje de bloem door het kaasmengsel en schep het deeg in een spuitzak met een kartelmondstuk (of gebruik een koekjespers.

Spuit het deeg in reepjes van circa 10 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kaasstengels in het midden van een voorverwarmde oven (160 graden celsius) in 12 tot 15 minuten goudbruin en gaar. (Laat de stengels niet te donker worden, want dan worden ze bitter.)

Laat de stengels afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten trommel.

    • Irene van Blommestein