Groningen.

Groningen

In de krant van donderdag 25 november ('Stadjers' willen markt met grandeur, pagina 2) is gemeld dat woordvoerder L. Hajema van de gemeente Groningen zegt dat “een piepkleine meerderheid” tegen de plannen is voor bebouwing. Dit moet zijn een “piepkleine minderheid”. De gemeente vindt juist dat uit een enquête is gebleken dat een meerderheid van de Groningers voor de plannen is om het stadshart te bebouwen.

Debuut

In de krant van woensdag 24 november (Pianiste Nikolajeva overlijdt op tournee, pagina 11) is gemeld dat de Russische pianiste en componiste Tatjana Nikolajeva (69) in Nederland pas haar debuut maakte in augustus van dit jaar in het Amsterdamse Concertgebouw, waar zij Sjostakovitsj en Tsjaikovski vertolkte. Dit is niet juist. Zij debuteerde in het Utrechtse Vredenburg op 25 november 1987, waar zij werken van Bach speelde. In de jaren daarna trad zij nog vijf maal op in Vredenburg, alvorens zij in Amsterdam speelde.