Britse kerk onder vuur na proces

LONDEN, 26 NOV. Britse kerkelijke leiders hebben vandaag beschuldigingen van de hand gewezen dat zij falen in het leiding geven op het terrein van moraliteit, naar aanleiding van het proces tegen de twee elfjarige daders van de moord op de tweejarige Jamie Bulger.

Minister van binnenlandse zaken David Maclean had opgemerkt dat de kerk “merkwaardig stil” blijft over het belang kinderen het verschil tussen goed en kwaad bij te brengen. Hij meende dat het debat dat de zaak in Groot-Brittannië heeft losgemaakt, nu voornamelijk door politici en commentatoren wordt gevoerd. Het kabinet van de aardsbisschop van Canterbury heeft nu opheldering over de uitlatingen gevraagd. De aardsbisschop van York, John Habgood, zei vanochtend dat de minister “zijn huiswerk niet heeft gedaan”. Politie, kranten en psychiaters in Groot-Brittannië zijn sterk verdeeld over de vraag of de moord op Jamie Bulger een symptoom van een moreel vacuüm in de Britse samenleving is of een zeldzame misdaad die nooit volledig kan worden verklaard. (Reuter)