Leo Gestel

Hij trok naar Parijs, samen met zijn studievriend Jan Sluijters, naar Bergen, Mallorca, Vlaanderen en Duitsland. De Nederlandse schilder Leo Gestel leefde van 1881 en 1941: een periode waarin het impressionisme, fauvisme, expressionisme en kubisme opgang deden. Gestel liet zich erdoor beïnvloeden, blijkt uit zijn figuurstudies, bloemstillevens en berglandschappen.

Op een overzichtstentoonstelling in het Singer Museum in Laren, zijn schilderijen, aquarellen, (een speciaal ingerichte ruimte met) tekeningen, gouaches en pastels te zien. Studies van licht en kleur worden afgewisseld door donker expresionistisch werk met een symbolische inslag. 28 nov t/m 30 jan. Oude Drift 1, Laren. Di t/m za 11-17u, zo (en 26 dec) 12-17u. 25 dec en 1 jan gesloten. Inl 02153-15656. Op 14 dec wordt een lezing in het museum gehouden over Gestels werk. De tentoonstelling gaat vergezeld van een catalogus à ƒ 59,50.