Dierenbescherming: controle op slachterijen ontoereikend; Slordigheid werkt besmettelijk

ROTTERDAM, 25 NOV. Even lijkt het alsof het meisje van het Dierenbevrijdingsfront haar poëziealbum heeft meegebracht. Op de harde kaft een bruidje in het wit op schoot bij haar bruigom op een houten bank in een ouderwets trammetje. Maar binnenin staan smerige kleurenfoto's van doodgereden kippen, vervuilde en/of gewonde levende kippen en tonnen met slachtafval.

De massaliteit heeft wel een vorm van verschraling met zich meegebracht, docenten hebben te weinig tijd om hun goede studenten extra te stimuleren. Het bracht de Leidse hoogleraar Schermers ertoe de beste tien rechtenstudenten bij zich uit te nodigen voor een etentje. In 1988 werd het etentje "geformaliseerd' en sindsdien worden jaarlijks de dertig beste Leidse studenten verenigd in het more than eight college. Schermers: ""Het is een druppel op de gloeiende plaat, maar wel een druppel die de moeite waard is.''

    • Hidde van der Ploeg