Bergkamp weer kwelgeest Britten

KOPENHAGEN, 25 NOV. Norwich City, eerder in de strijd om de UEFA-beker succesvol tegen Vitesse en Bayern München, zal waarschijnlijk de volgende ronde van het toernooi niet bereiken. Op eigen veld verloor het gisteravond met 0-1 van Inter Milaan. Dennis Bergkamp benutte in de slotfase een strafschop.

De Nederlandse spits ontpopt zich de laatste tijd als een ware kwelgeest voor het Britse voetbal. Hij maakte in de WK-kwalificatieduels met Engeland twee kapitale treffers en had in de laatste groepswedstrijd tegen Polen (3-1) eveneens met twee goals een groot aandeel in de uitschakeling van de Britten. De zege voor Inter viel gezien het veldspel te klein uit. De Italiaanse formatie had in technisch opzicht een groot overwicht, maar de afwerking liet veel te wensen over. Met name Bergkamp miste een paar keer.

Bröndby liet Borussia Dortmund gisteravond met de schrik (1-1) vrijkomen. In Kopenhagen kwam Bröndby op het bevroren veld aanzienlijk beter uit de voeten dan de Duitsers. De Denen kwamen, zeker in de eerste helft, zelfs tot redelijk combinatievoetbal. Het leverde veel goede mogelijkheden, maar slechts één doelpunt op. Kristensen scoorde in de negentiende minuut. In de tweede helft bleef de sterkere ploeg, maar ze werd door Chapuisat gestraft voor een slippertje van mandekker Högh.

Juventus, 3-0 tegen Tenerife, dankte zijn overwinning voor een belangrijk deel aan de Duitse international Andy Möller. De middenvelder maakte al na drie minuten het eerste doelpunt. Daarna viel de ploeg stil. Na rust speelde Juventus gladder. De vervanging van Vialli door Ravanelli werkte als een injectie voor het elftal van Trappatoni, dat via Baggio (strafschop na een overtreding tegen Möller) en Ravanelli op 3-0 kwam.

Ook Sporting Lissabon, 2-0 op eigen veld tegen Austria Wien, nam een duidelijke optie op een plaats in de kwartfinales. De Portugezen hadden in het duel met Austria Salzburg slechts één moeilijk moment. De eerste geslaagde aanval was namelijk voor de Oostenrijkers van wie Stadler in de tiende minuut alleen voor doelman Paulo Costinha kwam. De doelman won het duel ten koste van een hoekschop. Het elftal van Bobby Robson had het duel daarna stevig in zijn greep en een sterke actie van de Oekraïener Tsjerbakov leverde in de vierentwintigste minuut de eerste treffer op. Cadete zorgde nog voor 2-0. (DPA)