Kenia krijgt weer hulp van Westen

NAIROBI, 24 NOV. Westerese donoren hebben na een boycot van twee jaar wegens gebrek aan economische en politieke hervormingen gisteren besloten hun hulp aan Kenia te hervattten.

Ze zegden op een bijeenkomst in Parijs onder voorwaarden 850 miljoen dollar toe, waarvan 170 miljoen bestemd voor betalingsbalanssteun. De Westerse donoren erkenden de voortgang die Kenia heeft geboekt bij de liberalisering van de economie en de introductie van het meerpartijenstelsel. Er was kritiek op het gebrek aan actie tegen corruptie in hoge kringen en op de zogenaamde stammenconflicten tussen kleine tribale groeperingen, die de regering steunen, en grote tribale groepen die voor de oppositie kozen. De Keniase economie gaat sinds twee jaar door een diep dal. De groei in de eerste zes maanden van dit jaar betrof 0,4 procent, ver beneden de bevolkingstoename van rond de 3,5 procent.